BIFF 2002

Stikksagen

2001 • 1t 30m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Fukssvansen
Regi
Niels Arden Oplev

Lars Von Trier og Thomas Vinterbergs selskap Zentropa står bak denne komedien som blander svart humor á la Coen-brødrene med dogmefilmens kresne stil. Dennis og Carl er to miserable brødre som bor i et skur på landet sammen med vennen Finn, som alltid er skyhøy på LSD. Dumme-Dennis ønsker seg kjæreste til jul, og broren leverer, i form av en dame han har plukket opp på den lokale vertshus. Denne damen viser seg imidlertid å være på flukt fra sin kriminelle ektemann. Erotikken blomstrer da hun flytter inn, og alt blir nøye overvåket av de påtrengende naboene.

Nils Arden Oplev bruker skrudd humor og glimrende kameraarbeid for å utforske disse fire menenskene som lengter etter et liv i likevekt, men som er altfor ubalanserte til å oppnå det.

Regi

Niels Arden Oplev ble født i Danmark i 1961. Han skrev sitt første manus da han var 22, og etter universitetsstudiene utdannet han seg som filmregissør ved Danmarks nasjonale filmskole med eksamen i 1989. Han laget dokumentaren HUGO FRA HIMMERLAND i 1987 som vant førstepris på tre skolefilmfestivaler, og fulgte opp med eksamensfilmen WINTER'S END i 1989. Denne filmen fikk god omtale på skolefilmfestivalen i Montreal, ble valgt til Best Fiction i Mexico City og nominert til Oscar i 1991. Spillefilmdebuten PORTLAND (1996) deltok i konkurransen i Berlin filmfestival samme år. De siste årene har han arbeidet mye med TV-serier, som for eksempel ”Taxi”, og STIKKSAGEN er hans andre spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}