BIFF 2009

Stille sone

2007 • 0t 39m • Cuba

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zona de Silencio
Regi
Karel Ducases
Cubanske intellektuelle snakker om sensur i alle sine former, på Cuba og ellers

Da denne filmen ble vist på filmfestivalen i Havanna i desember, brøt folk opp dørene og fylte trapper og gulv, og visningen ble gjentatte ganger avbrutt av applaus. STILLE SONE er eksamensfilmen til Karel Ducases på Instituto Superior del Arte i Havanna. I likhet med alle som kommer til ordet i filmen lever han i beste velgående på Cuba. Ducases har klippet sammen spennende intervjuer med morsomme klipp fra cubanske filmer i høyt tempo til en underholdende og tankevekkende film.

Pedro Juan Gutiérrez er kjent for bestselgeren ”Den skitne Havanna-trilogien” og Fernando Pérez har hatt både SUITE HABANA (2003) og MIRAKELET I HAVANNA (1998) på norske kinoer. Antón Arrufat kjente syttitallets mørke år på kroppen som homofil forfatter og den populære trubaduren Frank Delgado blir ikke spilt på radio. Disse fire og filmkritiker Gustavo Arcos deler sine opplyste tanker om sensur. STILLE SONE er en balansert film som spenner fra syttitallets ”grå femår” og deres tidvis brutale undertrykkelse til dagens ignorering.

Regi

Karel Ducases er en nyutdannet ung filmskaper som liker å være uavhengig, for å lage så ærlig film som mulig. Han har fått vist filmen sin på over tjue festivaler på Cuba og i fem ulike land.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}