BIFF 2011

Stockholm øst

2011 • 1t 35m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Stockholm öst
Regi
Simon Kaijser Da Silva
Østenfor uskyld og vestenfor ærlighet

En morgen Johan er ute og kjører i en av Stockholms velstående forsteder, havner ti år gamle Tove foran bilen hans. Johan rekker ikke å stoppe, og sammenstøtet er av en slik styrke at Tove ikke overlever. Selv om han etter hvert frifinnes, tærer skyldfølelsen på Johan – særlig etter han får se den avdøde jentas sjokkskadde mor Anna på sykehuset. Senere møtes de to, og selv om de er forpliktet på hver sin kant, tiltrekkes de av hverandre. Men relasjonen dem imellom er basert på uærlighet: Johan forteller aldri at det er han som drepte Annas datter, mens Anna på sin side later som om Tove fortsatt er i live…

STOCKHOLM ØST er et velspilt og stemningsfullt drama om hvordan en opprivende tragedie og de psykologiske arrene som oppstår i kjølvannet av den kan bringe mennesker sammen på uventet vis. Persbrandt og Hjejle er begge strålende i hovedrollene, og regissør Simon Kaijser Da Silva velger et premiss som lett kunne endt opp som et forutsigbart melodrama, og gjør det til en gripende og uforutsigbar historie om menneskesinnets uutforskede irrganger.

Regi

Simon Olof Kaijser Da Silva er en svensk regissør kjent for den prisvinnende miniserien DE HALVT DOLDA. Han har også regissert en mengde andre tv-produksjoner som SKEPPSHOLMEN, EN RIKTIG JUL og HÖÖK. I 2011lanserte han sin langfilmsdebut STOCKJOLM ÖSTRA, som var åpningsfilmen under Kritikeruken i Venedig.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}