BIFF 2012

Stolen Seas

2011 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Stolen Seas
Regi
Thymaya Payne
Kapring på åpent hav.

I 2008 bordet tungt bevæpnede pirater supertankeren CEC Future utenfor den somaliske kystlinjen. Skipets mannskap på 13 ble tatt til gisler, og forhandlingene mellom den danske skipsrederen og de somaliske piratene ble satt i gang. STOLEN SEAS er dels en spennende gjenfortelling av den nervepirrende forhandlingsperioden fra ulike synspunkt og dels en drøfting av det komplekse piratproblemet som ikke bare koster rederiene enorme summer, men også noen ganger menneskeliv.

Her fremstilles piratvirksomheten i Somalia på et langt mer nyansert vis enn de to minutter lange nyhetsreportasjene som vi er vant med på fjernsynet. Dokumentarens skapere trekker på et imporende galleri av intervjuobjekter, med skipsredere, forhandlere, tolker, journalister, konsulenter, pirater og gisler, kombinert med original- og arkivopptak. Sammenlagt skildrer de ikke bare en fortvilt skipsindustri, men også et krigsherjet land hvor kriminell virksomhet for mange er siste og eneste utvei.

Regi

THYMAYA PAYNE gikk ut av American Film Instute i 2006, og har siden da regissert kortfilmene APPARENT HORIZON (2006) og COUP DE GRACE (2009), så vel som dokumentaren LOVE LIMITS (2008).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}