BIFF 2005

Stoned

2005 • 1t 42m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Stoned
Regi
Stephen Woolley
Den underholdende historien om Brian Jones, som var med på å grunnlegge The Rolling Stones

Da det tidligere Rolling Stones-medlemmet Brian Jones under mystiske omstendigheter druknet i svømmebassenget sitt i en alder av 27 år, var det fortsatt ikke hverdagskost at kjendiser døde på rare måter, brukte psykedeliske narkotikum, flørtet med østlig filosofi og var i opprør mot det etablerte. Det som i dag er vanlige ingredienser i enhver rockemusikers karriere ble oppfunnet og raffinert av Jones, som sluttet i Rolling Stones etter å ha kommet i konflikt med sentrale bandmedlemmer om bandets videre kunstneriske utvikling.

Spillefilmen STONED er regissør Stephen Woolleys ti år gamle hjertebarn om Jones' turbulente livsløp. Woolley har valgt å trekke frem den mystiske karakteren Frank Thorogoods sentrale rolle i Jones' utvikling. Thorogood var en murer som arbeidet på Jones' hus og utviklet et nært vennskapsforhold til den unge musikeren. Etter hvert som Jones' karriere skjøt fart, ble imidlertid mureren satt på sidelinjen og et anspent forhold vokste frem de to imellom. STONED er en underholdende og vellaget hyllest til en musiker som var med på å skape selve rockemyten.

Regi

Stephen Woolley regidebuterer med STONED, men har vært produsent i mer enn 20 år. Han har vært kinoeier, har jobbet som filmkritiker og produsert en tv-serie for Channel 4. Han grunnla Palace Video sammen med Nik Powell i 1982, og mottok ti år senere den amerikanske produsentforeningens hovedpris for produksjonen av THE CRYING GAME. Hans øvrige filmografi inneholder filmer som BACKBEAT (1994) og TRIBUNEFEBER (1997).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}