BIFF 2010

Strange Powers: Stephin Merritt and the Magnetic Fields

2010 • 1t 29m • USA / Danmark / Frankrike / Tyskland / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Strange Powers: Stephin Merritt and the Magnetic Fields
Regi
Kerthy Fix
Et intimt portrett av den mediesky artisten som er anerkjent som sin generasjons Cole Porter

STRANGE POWERS har tatt ti år å lage og er blitt et intimt portrett av låtskriver Stephen Merritt og hans band the Magnetic Fields. Merritts kjennskap til - og unike teft for - minneverdige melodier, samt hans elskovssyke, skeive tekster og odde, ironiske arrangementer, har gjort ham til en av popverdenens mest særegne og sentrale artister. The Magnetic Fields 1999-utgivelse "69 Love Songs" er deres beste plate og en av de beste platene i popmusikkens historie overhodet.

STRANGE POWERS: STEPHIN MERRITT AND THE MAGNETIC FIELDS utforsker Merritts låtskrivings- og innspillingsprosess, og fokuserer på hans nære personlige og profesjonelle forhold til bandkollega og manager Claudia Gonson. Tatt i betraktning filmens odde og noe eksentriske hovedperson er den oppsiktsvekkende streit, og den unngår den mulige fristelsen å fremstille Merritt som klovn. I stedet får vi et seriøst og sjeldent innblikk i karrieren til en mediesky artist som står bak en av de mest oppsiktsvekkende låtkatalogene i amerikansk popmusikk.

Regi

Kerthy Fix startet karrieren med kultfilmarbeid som produksjonsassistent på Richard Linklaters SLACKER (1991). Blant hennes senere arbeid, finner vi jobben som medprodusent på serien "Flying: Confessions of a Free Woman", som var regissert av Jennifer Fox for the Sundance Channel (2008). Mens hun har jobbet med STRANGE POWERS, har hun også fullført et manus til en film om Christine Jorgensen, verdens første kjente transseksuelle kvinne. Fix er for tiden igang med en turnédokumentar om den radikale feministgruppen Le Tigre.

Gail O'Hara har vært offisiell fotograf for Stephin Merritt og hans band (The Magnetic Fields, The Gothic Archies, Future Bible Heroes, The 6ths) siden 1994.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}