STRAY DOGS er en mystisk og poetisk film. Den gir et innblik..." /> STRAY DOGS er en mystisk og poetisk film. Den gir et innblik..."/> STRAY DOGS er en mystisk og poetisk film. Den gir et innblik...">
BIFF 2013

Stray Dogs

2013 • 2t 18m • Frankrike / Taiwan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Stray Dogs
Språk
Mandarin
Undertekster
engelsk
Regi
Tsai Ming Liang
Manus
Tsai Ming Liang, Tung Chen Yu, Song Peng Fei
Foto
Liao Pen Jung, Sung Wen Zhong
Produsent
Jacques Bidou, Marianne Dumoulin
Postkort fra Taipeis skyggeside

En ung kvinne sitter i en gammel leilighet og børster håret. I bakgrunnen ligger to barn og sover. Etter hvert forsvinner kvinnen, og barna overlates til seg selv. Barnas far arbeider midt i et travelt veikryss i Taipei, hvor han står og holder opp reklameskilt for luksuriøse fritidsboliger. Selv har den lille familien kun råd til å bo i en liten container, og de små slantene faren tjener på jobben går stort sett til alkohol og sigaretter. Slik lever de, uten særlig tilhørighet noe sted, og uten noen tydelig retning.

STRAY DOGS er en mystisk og poetisk film. Den gir et innblikk i denne familiens liv, men følger ikke noe tradisjonelt handlingsforløp. Filmen er satt sammen av et sparsommelig utvalg scener som i utgangspunktet forteller separate historier. Slik blir filmens hovedfokus ikke nødvendigvis historien den forteller, men heller hvordan historien blir fortalt. Lange, dvelende tagninger skaper en atmosfære som er både vond og vakker, og som det skal godt gjøres å ikke la seg fanges inn av.

Regi

TSAI MING LIANG er en malaysisk-kinesisk filmskaper, født i 1955. Hans første spillefilm het REBELS OF THE NEON GOD (1992), og han har siden regissert filmer som I DON'T WANT TO SLEEP ALONE (2006) og FACE (2009). Han har høstet stor internasjonal anerkjennelse, og har blitt tildelt flere priser på ulike filmfestivaler.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}