BIFF 2005

Strings

2004 • 1t 32m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Strings
Regi
Anders Rønnow Klarlund
Uendelig vakker film om livets marionetter, spilt av marionetter

Kongen av Hebalon er død, og den unge prinsen Hal legger ut på en farefull ferd for å hevne drapet. Han tror han vil oppnå rettferdighet ved å krige, og hører ikke på sin søster Jhinnas protester. På veien åpnes Hals øyne, og han ser at det gamle fiendskapet med zerittene bygger på løgn og maktspill. Nå vil Hal vende tilbake som en rettferdig og mild hersker. Men hans liv er i fare, og hjemme i Hebalon er Jhinna tatt til fange.

STRINGS er en eventyrlig og dramatisk fortelling ikke bare med marionetter i alle rollene, men der marionettene også fungerer på et symbolsk plan. Dukkene er styrt av forfedrenes gjerninger samtidig som de er bundet sammen med alle på jorden. Store eksistensielle dilemmaer i en klassisk historie om krig og kjærlighet, skjebne og identitet, blir til en unik filmopplevelse som tar oss med til et univers vi aldri har sett før. En kunstferdig utført fabelfilm for både barn og voksne. Aksel Hennie har instruert den norske versjonen.

Regi

Anders Rønnow Klarlund (f. 1971) arbeidet i radio og som fjernsynsprodusent før han startet som filmskaper. Han regidebut kom med DEN ATTENDE i 1996, og den mottok priser i festivalene i Valencia, Lübeck og Mannheim-Heidelberg. Hans andre spillefilm kom i 1999 med BESATT. Rønnow Klarlund har dessuten regissert fire episoder av den populære tv-serien “Taxa” for det statlige fjernsynsselskapet DR TV. STRINGS er hans tredje spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}