BIFF 2019

Stuffed

2019 • 1t 24m • USA / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Stuffed
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Erin Derham
Foto
Jan Balster
Produsent
Kaleena Kiff, Galen Fletcher, Erin Derham
Utstopp er topp

Har du noen gang tenkt på hvor mye tid, arbeid og teknisk kunnskap som går med til å stoppe ut en ugle, et elghode eller en kobraslange drapert rundt kroppen på en mungo? I dokumentaren STUFFED tar regissør Erin Derham oss med inn i taksidermiens vidunderlige verden og lar oss bli kjent med en gruppe dyktige håndverkere som nærmer seg utstoppingens kunst fra ulike innfallsvinkler. Her møter vi blant annet Travis, som studerer dyrene i det fri for å fange bevegelsene deres, Ferry og Jaap, som henter inspirasjon fra 1600-tallsmalerier, og Allis, som driver det glamorøse utstoppingsverkstedet Prey Taxidermy i Los Angeles.

I tillegg får vi en innføring i taksidermiens historie og i det nye fenomenet «rogue taxidermy», hvor gamle tradisjoner og uskrevne regler for hvordan dyr skal stoppes ut, brytes over en lav sko. STUFFED er kort sagt en usedvanlig fascinerende dokumentar som er fullstappet med interessante fakta og detaljer om et tema de færreste av oss visste at vi var interessert i å vite mer om.

-

STUFFED vises også i Universitetsaulaen tirsdag 01. oktober kl 12:00. Les mer om visninger i Universitetsaulaen her. // Bestill billetter til visninger i Universitetsaulaen.

Regi

Erin Derham (USA) Filmografi: BUSKIN’ BLUES (2015)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}