BIFF 2001

SUPER 8-HISTORIER AV EMIR KUSTURICA

2001 • 1t 30m • Tyskland / Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
SUPER 8 STORIES BY EMIR KUSTURICA
Regi
Emir Kusturica

Emir Kusturica er en av få velkjente balkanske filmskapere her i Norge. Cinemateket USF vier Kusturica stor oppmerksomhet under BIFF. På Kulturhuset USF kan du få med deg de fleste av hans filmer i løpet av festivaluken.

Legg merke til at hans nye film vi presenterer heter SUPER 8-HISTORIER og at det følgelig ikke dreier seg om Super 8mm film men snarere bruddstykker fra turneer Kusturica og hans ”No Smoking Orchestra” har gjennomført den senere tid. Og hva får vi så servert? Manisk galskap og ellevill musikalsk glede er noen stikkord. Bandet ble startet for 20 år siden, noe som sammenfalt i tid med Titos bortgang. Musikerne ble tidlig beryktet i Jugoslavia med sine provoserende og respektløse kommentarer om den døde presidenten. Kusturica sluttet seg til bandet i 1986 og sønnen Stribor ble trommeslager i ”No Smoking Orchestra” i 1994. Bandet sto for musikken til SVART KATT, HVIT KATT, Kusturicas forrige film, og har siden funnet tilhengere verden over med sin uimotståelige Balkan punk, og sin eksplosive miks av jazz og sigøynermusikk. Bandet er mer enn et vanlig rock-band. De var med på å endre og forme musikkformen – ikke bare i Sarajevo, men over hele Jugoslavia på 80-tallet. SUPER 8-HISTORIER bugner i tillegg til konsertopptakene av morsomme episoder fra turneene og bak scenen.

Regi

Emir Kusturica (1955) er født i Sarajevo og begynte allerede i guttedagene å lage film. Han studerte regi ved FAMU i Praha og arbeidet innen fjernsyn i Sarajevo til 1981 da han vant Gulløven i Venezia for debuten HUSKER DU DOLLY BELL? SIGØYNERNES TID vant Pris for Beste Regi i Cannes i 1989, mens UNDERGROUND vant Gullpalmen i 1995. Kusturica er en av Europas fremste filmskapere og filmene hans kjennetegnes ved visuelt vakre åpenbaringer samtidig som innholdet kan være svært så kynisk og jordnært.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}