BIFF 2008

Super High Me

2007 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Super High Me
Regi
Michael Blieden
Dude, where's my... uh...

Med dokumentarfilmen SUPER SIZE ME (2004) satte regissør Morgan Spurlock de amerikanske fastfoodkjedenes helsemessige ansvar på dagsordenen, og det er langt på vei hans skyld at man i dag kan gå inn i en hvilken som helst McDonald's-restaurant verden over og bestille en kyllingsalat. SUPER HIGH ME begynte som en vits i stand up-showet til komiker Doug Benson, og utviklet seg deretter, med hjelp av regissør Michael Blieden og produsent Alex Campbell, til en helaftens dokumentarfilm. Utgangspunktet er det samme som i SUPER SIZE ME, men i SUPER HIGH ME er McDonald's-mat byttet ut med marihuana.

Som tittelen antyder er ikke dette seriøs, gravende journalistikk, selv om det skal sies at filmen også går langt i å belyse marihuanaens mindre positive sider. Bensons bruk av seg selv og sin kropp som laboratorium innebærer nødvendigvis en heller subjektiv vinkling, og når man legger til at Benson allerede før filmingen begynner er en selverklært marihuanaforkjemper, skjønner vel de fleste hvor landet ligger. En solid anbefaling for alle som liker dokumentarfilmene sine humoristiske, henslengte og amerikanske.

Regi

Michael Blieden studerte film ved University of Michigan, og arbeidet deretter med såvidt forskjellige prosjekter som Delta Airlines' "in-flight" programmer og det anerkjente humorprogrammet "The Daily Show". I 2003 skrev han manus til filmen MELVIN GOES TO DINNER, som ble regissert av Bob Odenkirk. Blieden regisserte sin første film, THE COMEDIANS OF COMEDY, i 2005. Han har siden laget musikkvideoer for artister som Fiona Apple og Kanye West.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}