BIFF 2011

Super

2010 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Super
Regi
James Gunn
Dagliglivet er mitt kryptonitt

Frank D'Arbo er en forsagt kafékokk som har opplevd to lykkelige øyeblikk i sitt liv: Det ene var da han giftet seg med sin vakre kone Sarah. Det andre var da han hjalp politiet med å fange en forbryter. Når Sarah havner under den lokale narkobaronens innflytelse, og paret sakte, men sikkert glir fra hverandre, beslutter Frank seg for å ta loven og skjebnen i egne hender, og bekjempe kriminalitet som superhelten The Crimson Bolt.

SUPER kan sies å være et tilsvar til Matthew Vaughns KICK-ASS, hvis premiss var: "Hva om noen i den virkelige verden bestemte seg for å bli en superhelt?". KICK-ASS utviklet seg raskt til en helt vanlig actionfilm, og for alle som har sett fremveksten av såkalt "ekte superhelter" i mellomstore amerikanske byer de siste årene, er det åpenbart at SUPER ligger langt nærmere virkeligheten. Med Rainn Wilson, Ellen Page, Kevin Bacon og Liv Tyler i hovedrollene, er SUPER en velspilt og nyansert dramakomedie om hva som skjer når superheltmyten kolliderer med virkeligheten.

Regi

James Gunn startet sin karriere innen film ved Troma Entertainment der han skrev og var medregissør under produksjonen av den kritikerroste TROMEO AND JULIET. Gunns første store filmmanus var SCOOBY-DOO i 2002. Etter å ha bidratt under flere produksjoner for Troma, skrev, produserte og spilte Gunn i sin egen superheltkomedie THE SPESCIALS, regissert av Craig Mazin. I 2010 lanserte han filmen SUPER, en mørk komedie og superheltsatire.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}