BIFF 2000

Supernova

2000 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Supernova
Språk
Engelsk
Regi
Walter Hill, Francis Ford Coppola & Jack Shoulder
Manus
David Campbell Wilson
Foto
Lloyd Ahern II A.S.C
Produsent
Ash R. Shah, Daniel Chuba, Jamie Dixon
Vi befinner oss tidlig i det 22. århundre. Mannskapet på det medisinske redningsfartøyet "Nightingale 229" har startet en rutinepatruljering i det ytre rom.Alt går som normalt på dette stille, ensomme romskipet for kaptein A.J. Marley, co-pilot Nick Vanzant, sjefslege Kaela Evers, dataingeniør Benj Sotomejor, medisinsk tekniker Yerzy Penalosa og førstehjelper Danika Lund.

Alt er rolig og mannskapet har ingen anelse om at en fremmedartet gjenstand er blitt gravd frem i en forlatt gruve på en måne flere millioner lysår borte. Når de mottar et nødsignal derfra har de ikke noe annet valg enn å hjelpe til.

Etter en dimensjonsbrytende tur gjennom rommet havner skipet midt i en stor asteroidestorm og på kollisjonskurs med en blå kjempestjerne i ferd med å implodere. Fanget i den kraftige kosmiske virvelstrømmen fra stjernen må Nightingale også kjempe med Karl Larson, den karismatiske og mystiske unge mannen de har reddet. Mannskap blir funnet døde en etter en. De overlevende må løse Larsons hemmelighet og unnslippe til deres egen galakse før stjernen eksploderer i en supernova.


Om skuespillerne:

James Spader (Nick Vanzant) slo igjennom med rollen i "Sex, løgn og videotape" fra 1989. Før det hadde han spilt i en rekke mindre filmer, deriblant i "Mannequin" og "Snø i Beverly Hills" mot Andrew McCarthy. Han har senere medvirket "Bad Influence", "True Colors", "Storyville" og i "Wolf" mot Jack Nicholson og Michelle Pfeiffer. I Norge så vi ham sist på kinolerrettet i Davis Cronenbergs kontroversielle film "Crash" fra 1996.

Angela Bassett (Kaela Evers) er mest kjent for sitt glitrende portrett som Tina Turner i "Tina - "What´s Love Got To Do With It?, rollen hun ble tildelt en Golden Globe for og som ga henne en Oscar-nominasjon. Nylig kunne vi se henne i " How Stella Got Her Groove Back", Kathryn Bigelows "Strange Days", "Kvinner i åndenød" mot Whitney Houston og Wes Cravens " En vampyr i Brooklyn" mot Eddie Murphy.

Regi

Walter Hill, Francis Ford Coppola & Jack Shoulder
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}