BIFF 2012

Surviving Progress

2011 • 1t 26m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Surviving Progress
Regi
Mathieu Roy & Harold Crooks
Bærer teknologien oss utfor stupet?

Menneskeheten faller gang på gang i ”fremskrittsfeller”. Vi utvikler teknologi som dekker kortsiktige behov, men samtidig setter menneskehetens fremtid i fare. Vi står nå ved et veiskille hvor nye ideer om fremgang vil være avgjørende for vår overlevelse. Ronald Wrights bok A Short History of Progress danner grunnlaget for denne urovekkende dokumentarfilmen. Han problematiserer hva utvikling er, og om all utvikling er bra.

SURVIVING PROGRESS proklamerer at dagens økonomiske system og teknologioptimisme ikke er bærekraftig, men fører til en uunngåelig kollaps. Hvis den økende velstanden i store nasjoner som India og Kina når Vestens høyder, har vi et gigantisk problem. En rekke forskere og aktivister kommer til orde for hva veien må være videre, fra reserveplaneter og enda flere teknologiske nyvinninger til moralsk endring og en mer egalitær og miljøvennlig utvikling. Fra Stephen Hawking til Jane Gooddall er meningene mange.

Regi

MATHIEU ROY har bred erfaring fra film, teater, opera, fjernsyn og klassisk musikk. Som dokumentarfilmskaper debuterte han med FRANÇOIS GIRARD EN TROIS ACTES. Han fulgte opp med MORT À VENISE, A MUSICAL JOURNEY WITH LOUIS LORTIE, som I likhet med debuten vant priser på hjemmebane. Han har siden blitt tatt med i Martin Scorseses World Cinema Foundation. Samarbeidet med Scorsese omfatter også SURVIVING PROGRESS.

HAROLD CROOKS har skrevet og produsert en rekke prisvinnende og anerkjente dokumentarfilmer som THE CORPORATION; KARSH IS HISTORY; PAX AMERICANA AND THE WEAPONIZATION OF SPACE; THE WORLD IS WATCHING; BHOPAL: THE SEARCH FOR JUSTICE; samt TV-serien “Black Coffee”. Gjennomgangstonen er politisk engasjement, og listen over hans meritter er lang.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}