BIFF 2011

Sykehuskrigen

2011 • 0t 58m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Brennpunkt presenterer: Sykehuskrigen
Regi
Tove Austad
I rosens navn?

Kampen om lokalsykehusene i Norge har vært velegnet skyts for lokalpolitikere, og samtidig gitt regjeringen en nasjonal hodepine. Mens striden om sykehusene i Kristiansund og Molde stod på som verst, fulgte NRKs journalister i dokumentarserien Brennpunkt direktøren og styret i Helse Midt-Norge tett. Styret i helseforetaket har fått den vanskelige jobben med å legge ned lokale sykehusavdelinger og samtidig komme opp med nye alternativer for hvor det kan bygges nytt, større og bedre. Det som til å begynne med var en lokal sak om hvor fødeavdelingen skulle ligge, blir i løpet av vinteren en nasjonal kampsak.

Gjennom opptak av styremøter, folkemøter og demonstrasjoner, intervjuer med lokalbefolkning og opprørte og utmattede helsearbeidere, tegnes et bilde av en kamp som stikker mye dypere enn til spørsmålet om hvor lokalsykehusene skal ligge. Som en del av BIFFs norske dokumentarsatsing, viser vi den filmen Brennpunkt-redaksjonen mener er den viktigste i 2011. Filmskaperne vil være til stede i salen under visningen.

Regi

Tove Austad (f.1964) er utdannet i film og fjernsynsregi på Høgskolen i Lillehammer og har jobbet som fotojournalist og produsent i NRK Brennpunkt-redaksjonen i 7 år. SYKEHUSKRIGEN er hennes 14. dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}