BIFF 2005

Syv sverd

2005 • 2t 30m • Sør-Korea / Hong Kong / Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Qi jian
Regi
Tsui Hark
Sju krigere kjemper for å redde en landsby fra en djevelsk general

Historien utspiller seg på 1600-tallet under Qing-dynastiet i Kina. For å minske sjansene for borgerkrig og opprør, forbyr keiseren all praktisering av klassisk kinesisk kampsport. Alle utøverne av krigskunsten skal drepes, og en dusør utloves for hvert enkelt hode. Dekretet utløser en klappjakt på disse personene. En rekke dusørjegere lever av å drepe krigskunst-kyndige, og ellers det meste som kommer i deres vei. Den verste av jegerne er general Ild-Vind. Hans neste mål er landsbyen Martial Village i det nordvestlige Kina. Her har de siste frihetsforkjemperne forskanset seg. Fu Qin-zhu er fast bestemt på å stoppe Ild-Vind, og rekrutterer seks krigere til å ta opp kampen mot overmakten. Hver av dem blir utrustet med unike sverd med forskjellige egenskaper.

SYV SVERD er basert på boka « Seven Swordsmen from Mountain Tian» av Liang Yu-sheng. Han er en av pionerene i 1900-tallets bølge av «klassisk krigskunst»-romaner.

Regi

Tsui Hark begynte å lage eksperimentelle filmer med 8mm film allerede som 13-åring. Etter å ha studert film ved University of Texas i Austin, returnerte han til Hong Kong i 1977 og begynte å arbeide i fjernsynet. Ett år senere fikk han sin spillefilmdebut med THE BUTTERFLY MURDERS. Filmen gav ham mye oppmerksomhet, og er av mange blitt kalt starten på den nye bølgen i Hong Kongs filmindustri. Etter å ha lagd en rekke kritiker- og kassasuksesser, var Tsui Hark med på å skipe sitt eget produksjonsselskap i 1984, kalt Film Workshop. Selv om selskapet bare var tenkt å være et midlertidig foretak, har det blitt et av de mest suksessfulle produksjonsselskapene i Hong Kong.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}