BIFF 2011

Tabloid

2010 • 1t 27m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tabloid
Regi
Errol Morris
Kidnapping, mormonere og Miss Wyoming 1977

TABLOID er dokumentarfilmen om en skandale som eksploderte i britiske medier høsten 1977. Historien, slik den ble fortalt i mediene, gikk ut på at den mormonske misjonæren Kirk Anderson ble kidnappet utenfor et mormonsk forsamlingshus i Surrey – for så å bli lenket til en seng i en hytte på landsbygda, hvor han ble forsøkt forført, og deretter voldtatt av årets Miss Wyoming Joyce McKinney. Men denne saken har selvfølgelig flere sider…

Den prisbelønte dokumentarfilmskaperen Errol Morris er best kjent for sine dyptpløyende og epokegjørende filmer om sosiale forhold. I TABLOID får vi se en helt annen side av regissøren: dette er en historie som er akkurat like spinnvilt absurd som den høres ut som. Likevel makter Morris også her å stille noen viktige spørsmål om hva publikum vil – og bør – vite. Ved å rette fokus mot en av verdens første virkelige tabloidskandaler, belyser mesterregissøren den moderne medieverdenens mekanismer på en underholdende og interessant måte.

Regi

Errol Morris er en av de virkelig store navnene innenfor moderne dokumentarfilm. Han debuterte i 1978 med klassikeren GATES OF HEAVEN, som i likhet med flere av hans andre filmer kun består av ukommenterte intervjuer. Deretter fulgte VERNON, FL (1981), og THE THIN BLUE LINE (1988) som omhandler dødsdømte Randall Dale Adams. Oscar-belønnede THE FOG OF WAR (2003) forteller historien om den tidligere amerikanske forsvarsministeren Robert S. McNamara, mens omdiskuterte STANDARD OPERATING PROCEDURE (2008) tematiserer Abu Ghraib-skandalen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}