Ric Esther Bienstock presenterer oss for alle sider av denne..." /> Ric Esther Bienstock presenterer oss for alle sider av denne..."/> Ric Esther Bienstock presenterer oss for alle sider av denne...">
BIFF 2013

Tales From the Organ Trade

2013 • 1t 22m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Tales From the Organ Trade
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Ric Esther Bienstock
Manus
Ric Esther Bienstock
Foto
Kenneth Ng, Frank Vilaca, Michael Ellis
Produsent
Ric Esther Bienstock, Felix Golubev, Simcha Jacobovici
Er det en nyre i lommen din, eller er du bare glad for å se meg?

Organtransplantasjon er redningen for mange dødssyke mennesker. Men hva gjør man hvis det ikke finnes noen som er villig til å donere en nyre? TALES FROM THE ORGAN TRADE er en rystende dokumentar om det internasjonale svartebørsmarkedet for menneskelige organer. Vi møter både velstående, dødssyke mennesker i vesten på jakt etter organer og fattige mennesker i den tredje verden som er villige til å selge deler av sine egne kropper for å få muligheten til å skape et bedre liv for seg selv.

Ric Esther Bienstock presenterer oss for alle sider av denne betente saken. Vi møter en israelsk lege som ikke ser noe galt i å kjøpe menneskelige organer, en canadisk mann som staten regner for å være for gammel for en transplantasjon og en fattig kvinne fra Moldova som har solgt ham nyren sin. Ikke minst møter vi den tyrkiske legen som går under tilnavnet Dr. Frankenstein, og som illustrerer de moralske dilemmaene ved en slik praksis til fulle.

Regi

RIC ESTHER BIENSTOCK er en anerkjent kanadisk filmskaper best kjent for sine undersøkende dokumentarer. Filmene hennes er blitt vist på over tredve internasjonale filmfestivaler, samt sendt på tv-kanaler i over femti land.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}