BIFF 2005

Tamburinmannen

2005 • 0t 52m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tamburinmannen
Regi
Kari Anne Moe
En film om det viktigste i livet: vennskap og det å få til noe sammen. Møt Frank Znort Quartet!

En dokumentarfilm om Willy-Freddy Shanty som spiller tamburin i The Frank Znort Quartet. Bandet har spilt jazz på Oslos østkant hver eneste søndag i sju år. I februar besøkte bandet Willys hjemland Uganda. I filmen blir vi kjent med Willy og bandet i Oslo før avreise. Her møter vi også Inge på 77 år som er lidenskapelig fan av bandet, og Willys barn, Martin (25) og Maria (28).

I Uganda møter Willy moren sin, som han ikke har sett på fem år. Møtet blir en ekstra intens opplevelse for ham fordi han ikke kommer alene. Han får vist fram noe av det som betyr mest for ham i Norge: Vennene i Frank Znort. Underveis i filmen kommer det fram at Willy er HIV-positiv og at dette ikke er noe han har snakket direkte med moren sin om. Når han etter hvert tar det opp med henne, viser det seg at holdningen til HIV er langt mer avslappet i Uganda enn i Norge.

The Frank Znort Quartet består av 10 medlemmer. Ni menn og en ung dame. TAMBURINMANNEN har mye alvor i seg, men vil først og fremst være en dokumentarfilm til å bli glad av, en film om det viktigste i livet: vennskap og det å få til noe sammen.

Regi

Kari Anne Moe (f. 1976) er fra Sandefjord og har studert dokumentarregi ved Film- og TV-Akademiet (2002-2004) og gått dokumentarfilmlinjen ved Høgskulen i Volda (uteksaminert våren 2005). Hun var leder for Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i 2005. TAMBURINMANNEN er Kari Anne Moes debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}