BIFF 2004

Tarnation

2003 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tarnation
Regi
Jonathan Caouette

I TARNATION forteller Jonathan Caouettes egen historie. Han vokste opp i en vanskeligstilt familie med en mor med tunge psykiske lidelser. Siden han var 11 år gammel har Jonathan dokumentert livet sitt ved hjelp av foto og video.

I 2003 satte den voksne Jonathan Caouette seg ned og begynte å grave i sitt gamle arkivmateriale. Det skulle bli en langt fra behagelig opplevelse, og han uttalte under Cannes-festivalen at det å klippe sammen TARNATION var ekstremt smertefullt. Gjennom filmen følger vi Jonathan i ulike faser av livet, blant annet når han drar til New York for å etablere seg på nytt, og når han kontakter sin mor for å plukke opp restene av sin ødelagte familie.

Vi har sett flere personlige dokumentarer på kino i det siste, men aldri før har vi sett det gjort på denne måten. Filmen fortelles i fragmenter ved hjelp av stillbilder, Super 8-opptak, telefonsvarerbeskjeder og videodagbøker. Sakte, men sikkert faller bitene på plass, og vi får tegnet et portrett av Jonathan Caouette og hans dysfunksjonelle familie som både er rørende og ubehagelig.

Regi

Jonathan Caouette (1972) bor i Queens sammen med sin partner og sin mor. Han har laget film siden han var 8 år gammel. Blant kortfilmene hans finner vi titler som THE ANKLE SLASHER (1987), PIG NYMPH (1990), THE HOSPITAL (2001) og FAME (2002). Som teaterskuespiller har han spilt i stykker som "Salome" og "Jesus Christ Superstar", og har turnert med "The Rocky Horror Show".

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}