BIFF 2010

Teenage Paparazzo

2010 • 1t 34m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Teenage Paparazzo
Regi
Adrian Grenier
Original dokumentarfilm om kjendisdyrkelse regissert av en fiktiv filmstjerne

Da den tretten år gamle aspirerende papparazifotografen Austin Visschedyk tilfeldigvis tar et bilde av skuespilleren Adrian Grenier – bedre kjent som Vincent Chase i "Entourage" – blir det starten på et vennskap og et filmprosjekt utenom det vanlige. Grenier bestemmer seg for å utforske sin nye venns verden, og med kamera på slep bruker han både sitt nye bekjentskap og sin egen kjendisstatus til å utforske forholdet mellom kjendiser, media og publikum.

TEENAGE PAPARAZZO er regissert av Grenier selv, og regissøren figurerer både foran og bak kamera. I tillegg opptrer kjendiser som Alec Baldwin, Matt Damon, Lindsay Lohan og Paris Hilton, samt Greniers kolleger fra "Entourage". Noe av det mest fascinerende ved filmen er hvordan den i likhet med den populære TV-serien retter søkelyset mot de utflytende grensene mellom fiksjonen skuespillerne vanligvis opptrer i og fiksjonen mediene skaper rundt dem og presenterer som virkelighet. Resultatet er en underholdende og sjarmerende dokumentarfilm som stiller noen svært interessante spørsmål om forholdet mellom fiksjon og virkelighet og berømmelse som et middel til å overskride grensene for begge.

Regi

Adrian Grenier er best kjent som skuespiller, og atpåtil en skuespiller med et annet navn. Som Vincent "Vinnie" Chase er han filmstjernen som står i sentrum for humoren og dramatikken i HBOs populære TV-serie "Entourage", som nylig avsluttet sin syvende sesong. Grenier har gått den lange veien fra mikroskopiske roller i filmer som Kubrick og Spielbergs A.I.: ARTIFICIAL INTELLIGENCE, via "Entourage" og videre inn i en faktisk stjernestatus. Men han har også produsert en rekke filmer, i tillegg til å regissere både den overraskende personlige dokumentaren SHOT IN THE DARK (2002), om sitt forsøk på å gjenforenes med sin far, og den humoristiske kortfilmen EUTHANASIA (2006).
TEENAGE PAPARAZZO er Greniers mest ambisiøse og suksessfulle film så langt, og bærer bud om at han er en regissør man bør holde øye med.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}