BIFF 2015

Tell Spring Not to Come This Year

2015 • 1t 23m • Storbritannia / Afghanistan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tell Spring Not to Come This Year
Språk
pashto/Dari/Mandarin
Undertekster
engelsk
Regi
Saeed Taji Farouky, Michael McEvoy
Manus
Saeed Taji Farouky
Foto
Saeed Taji Farouky
Produsent
Elizabeth C Jones
På innsiden av den afghanske hæren

Året er 2014. NATO har trukket seg ut av Afghanistan, og den afghanske hæren går sitt første år i møte hvor de skal kjempe mot Taliban på egenhånd. Ved frontlinjen i provinsen Helmand forventes det daglige angrep, og ofte har ikke soldatene annet å gjøre enn å gå og vente på at fundamentalistene skal angripe. Hærens våpen er gamle og utdaterte, og fienden har langt mer erfaring enn de ferske rekruttene.

Ved å skildre både kjedelig brakkeliv og dødelig nærkamp viser regissørene Saeed Taji Farouky og Michael McEvoy den menneskelige siden av krigen fra et perspektiv vi ikke har sett før. De afghanske soldatene forteller i intervjuer om hvorfor de slåss, hva de håper på og lengter etter - og hva de frykter. TELL SPRING NOT TO COME THIS YEAR ble premiert med Amnesty Internationals filmpris og Panorama publikumspris på den internasjonale filmfestivalen i Berlin, og vant juryens hovedpris på den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Madrid.

Regi

Saeed Taji Farouky (Storbritannia) og Michael McEvoy (Storbritannia) Faroukys filmografi: THE RUNNER (2013), THERE WILL BE SOME WHO WILL NOT FEAR EVEN THAT VOID (2013). TELL SPRING NOT TO COME THIS YEAR er McEvoys debut som dokumentarfilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}