BIFF 2007

Tender's Heat. Wild Wild Beach

2006 • 2t 05m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zar nezhnykh. Dikyi, dikyi plyazh
Regi
Alexander Ratorguev & Vitaly Mansky & Susanna Branzhieva
Møt russiske turister på sydenferie ved Svartehavet

En full, middelaldrende kvinne som drømte om å bli skuespillerinne filosoferer over hva lykke er. – Det må være når noen forstår deg og er glad i deg, sier hun, hvorpå hennes like fulle mann slår til henne i ren sjalusi. Vi er i Syden på ferie med en rekke russiske turister og folk som prøver å tjene penger på dem. En mann går rundt på stranden med en kamel som en slags turistattraksjon. Andre driver med gjørmebading, mens atter andre morer seg med sex og drikking. Selv president Putin dukker opp på stranden.

Få med deg en dokumentarfilm om russere på ferie – på grensen til det absurde om hvordan folk ter seg. Kanskje ikke så ulik norske turister i Syden, tenker du kanskje, og ja, det er nokså oppsiktsvekkende hva de får seg til å gjøre i denne filmen. Så kanskje denne dokumentaren ikke gir et gjennomsnittsbilde av russere på ferie, men så har man jo også noe å ta utgangspunkt i når det gjelder den store debatten om dokumentarfilmens troverdighet og etterrettelighet. Filmen vant Juryens spesialpris under den prestisjetunge dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam ifjor.

Regi

Alexandeer Rastorguev har laget følgende filmer: GOOD BYE, BOYS (97), DRAFT COPY (97), MOTHERLAND (98), YOUR ROOTS (99), MY CENTURY (99), THE MOUNTAIN (00), MAMMIES! (01) og MAUNDY THURSDAY (02).

Vitaly Mansky har laget film siden 1989 og noen av hans titler er LENIN'S BODY (92), CUTS OF RECURRENT WAR (93), GORBACHYOV. AFTER THE EMPIRE (01), ELTSYN. ANOTHER LIFE (01), PUTIN. LEAP YEAR (01), THE BLACK SEA (02) og OUR MOTHERLAND (05)

Susanna Baranzhieva har tidligere laget kortfilmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}