BIFF 2004

Terkel i knipe

1t 20m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Terkel i knibe
Språk
Norsk

Dersom du er en av dem som mener SOUTH PARK er umoralsk og trives best med koselige Caprino-filmer, vil du garantert ikke sende poden på denne filmen. Dette er en dansk animasjonsfilm som snur fullstendig opp ned på sjangeren. Filmen henvender seg til barn, men føles som et dataanimert Revolvermagasin.

Vi møter Terkel, en pysete sjetteklassing i et miljø som har gått fullstendig av skaftet. Fra hans omgivelser kan vi trekke frem hans psykopatiske onkel Stewart, som finner glede i å banke opp og plage småbarn; hans eneste venn, en skater bevæpnet med jernrør hvis språkføring i seg selv hadde vært nok til å sende ham til forbedringsanstalten; og feite Dorit, som Terkel og de andre mobber til hun kaster seg ut av et vindu og dør ("Det var godt ingen fikk den feite kua i hodet," er de voksnes kommentar). Filmen er spekket med karikaturer, malt med grov pensel, og sparker i alle retninger. Og først og fremst sparker den mot all politisk korrekthet.

Regi

TERKEL I KNIPE er regissert av Stefan Fjeldmark (1964), Thorbjørn Christoffersen (1978) og Kresten Vestbjerg Andersen (1978). Både Christoffersen og Andersen er selvlærte innen dataanimasjon, og TERKEL I KNIPE er deres første film. Stefan Fjeldmark er mer for veteran å regne innen animasjonsfilm. Han var med på å grunnlegge flaggskipet A.Film i 1988. Fjeldmark ble oscarnominert for manuset til NÅR LIVET GÅR SIN VEJ (1997), og er i Norge mest kjent for regien av HJELP, JEG ER EN FISK (2000). TERKEL I TRØBBEL er hans fjerde spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}