BIFF 2005

That Man: Peter Berlin

2004 • 1t 18m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
That Man: Peter Berlin
Regi
Jim Tushinski
Et møte med den aldrende Peter Berlin: skuespiller, modell og homo-ikon i syttitallets San Francisco

Møt syttitallsikonet Peter Berlin, den største palmen i San Franciscos homsemiljø. Han het opprinnelig Armin og landet i homseparadiset etter å ha forlatt sin aristokratiske, men pengelense familie hjemme i Berlin. Det er vel få homser som har realisert seg selv så til de grader som Peter Berlin – som narsissistisk sexsymbol, filmskuespiller og modell. Han ble fort et yndet objekt for homser verden over. Han vanket i svært så utagerende kretser og ble kjent med størrelser som Andy Warhol og Armistead Maupin. Likevel – det var svært få som visste hvem han egentlig var, denne ekshibisjonisten par excellence.

Vi møter Peter på en anonym adresse et sted i San Francisco, der han bor tilbaketrukket på sine eldre dager. Han forteller om sitt utsvevende liv og sine elskere, som nå er tatt av AIDS. Han forteller om sine sjanser til å tjene de store pengene, men som det likevel ikke ble noe av. Han interesserte seg ikke for den slags. Du blir sannsynligvis ikke så mye klokere på mannen i dette fascinerende portrettet, men du får et visst inntrykk av hvordan de hadde seg på den tiden – den tiden som nå synes så uendelig lenge siden.

Regi

Jim Tushinski vokste opp i Chicago. Han har studert skrivekunst, engelsk og film i California og Illinois. THAT MAN: PETER BERLIN er hans første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}