BIFF 2020

The Accused - Dødelig blasfemi

2020 • 1t 17m • USA / Storbritannia / Pakistan

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/urdu
Undertekster
engelsk
Regi
Mohammed Ali Naqvi
Manus
Mohammed Ali Naqvi
Produsent
Mohammed Ali Naqvi
En forstyrrende dokumentar om blasfemi og politikk i Pakistan

I Pakistan er det dødsstraff for blasfemi, og i denne forstyrrende dokumentaren møter vi fire mennesker som er dømt til døden for å uttale seg nedsettende om profeten Muhammed. Blant disse finner vi Asia Bibi, en kristen kvinne som hevder å være utsatt for falske anklager, og hvis sak ble gjenstand for stor internasjonal oppmerksomhet. Vi møter også menneskerettighetsaktivisten Gulalai Ismail, som blir truet på livet på grunn av sitt arbeid, og den religiøse lederen Khadim Hussain Rizvi, som aktivt bruker blasfemiparagrafen til å forfølge minoriteter og politiske motstandere som del av sin kampanje for å bli landets statsminister.

I THE ACCUSED bruker regissør Mohamed Naqvi sin unike innsikt i Pakistans politiske liv til å gi oss et innblikk i en offentlighet preget av hat og religiøs fundamentalisme. Dette er en viktig og skremmende film om hvordan populistiske politikere bruker religion og kulturelle tabuer for å polarisere befolkningen og skape en atmosfære av frykt som undergraver demokratiet.

Regi

Mohammed Naqvi (Canada/Pakistan/USA) Filmer i utvalg: INSHA’ALLAH DEMOCRACY (2017), AMONG THE BELIEVERS (2015), PAKISTAN’S HIDDEN SHAME (2014)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}