THE ACT OF KILLING er en sjangeroverskridende dokumentarfilm..." /> THE ACT OF KILLING er en sjangeroverskridende dokumentarfilm..."/> THE ACT OF KILLING er en sjangeroverskridende dokumentarfilm...">
BIFF 2013

The Act of Killing

2012 • 2t 39m • Danmark / Norge / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Act of Killing (Director's Cut)
Språk
Indonesisk
Undertekster
Norsk
Regi
Christine Cynn, Joshua Oppenheimer, Anonym
Foto
Carlos Mariano Arango de Montis, Lars Skree
Produsent
Joshua Oppenheimer, Signe Byrge Sørensen, Torstein Grude, Bjarte Mørner Tveit, Werner Herzog, Errol Morris
Folkemord: The Movie

Etter at militæret styrtet president Sukarno i Indonesia i 1965, igangsatte de et blodbad uten like i landets historie. Paramilitære krefter ble engasjert, og det anslås at de drepte om lag 500 000 mistenkte kommunister. Et halvt århundre etter har drapsmennene ennå ikke blitt stilt til ansvar for sine handlinger. Istedet blir de hyllet som folkehelter og seierherrer, og de har fungert som forbilder for millioner av paramilitære. De forteller gladelig om sine groteske handlinger, og viser ingen tegn til anger.

THE ACT OF KILLING er en sjangeroverskridende dokumentarfilm som presenterer historien på en svært fascinerende måte. Istedet for å trenge gjerningsmennene opp i et hjørne med spørsmål om anger og skyld, utfordres de til å gjenskape sine groteske handlinger på film. Virkelighetens grusomheter filtreres gjennom drapsmennenes fantasi, og formidles med tydelig inspirasjon fra amerikanske actionfilmer. Resultatet er en filmatisk feberdrøm, og et oppsiktsvekkende innblikk i et mørkt kapittel i Indonesias historie.

Regi

JOSHUA OPPENHEIMER er en anerkjent, amerikansk filmskaper som står bak flere prisbelønte dokumentarfilmer, deriblant THESE PLACES WE'VE LEARNED TO CALL HOME (1996) og THE ENTIRE HISTORY OF THE LOUISIANA PURCHASE (1997). THE ACT OF KILLING har blitt møtt med stor oppmerksomhet og panegyriske hyllester over hele verden.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}