BIFF 2021

The Alpinist

2021 • 1t 32m • USA / Italia / Argentina / Canada / Polen

87 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Regi
Peter Mortimer, Nick Rosen
Foto
Jonathan Griffith, Brett Lowell, Austin Siadak
Produsent
Ben Bryan
Et pustberøvende portrett av verdens råeste klatrer

Marc-André Leclerc er ikke som andre klatrere. Uten tau, kamera eller sponsorer – og ofte uten å informere noen på forhånd – har kanadieren klatret noen av verdens mest komplekse og utfordrende ruter mutters alene. Motivert av ren kjærlighet til klatring, fremstår hans villighet til å risikere livet for unike naturopplevelser like forbløffende for andre profesjonelle klatrere som for mennesker som aldri har satt sine bein på et klatresenter. I den nervepirrende dokumentaren THE ALPINIST møter vi denne «klatrernes klatrer», og følger ham på en spektakulær ferd opp et is- og snødekt fjell i Argentina – en av få ganger han har tillatt noen å dokumentere ham.

Leclerc vil nemlig helst klatre alene, og stikker ved flere anledninger av fra dokumentarfilmskaperne. Heldigvis har regissørene Nick Rosen og Peter Mortimer (THE DAWN WALL, BIFF 2018) et solid utvalg av snakkende hoder som alle sitter på et arsenal av gode Marc-André Leclerc-anekdoter. Resultatet er en morsom, fascinerende og pustberøvende film om en unik klatrer, som har blitt sammenlignet med Oscar-vinneren FREE SOLO.

Torsdag 21. okt: THE ALPINIST sponsorvisning Eviny er flyttet fra 17:15 til 17:30 i MB5.

Regi

Peter Mortimer (USA), Nick Rosen (Canada) Mortimers filmografi: BLACK ICE (med Zachary Barr, 2020), THE DAWN WALL (med Josh Lowell, BIFF 2018). Rosen og Mortimer har begge regissert en rekke REEL ROCK-dokumentarer, samt VALLEY UPRISING (2014) med Josh Lowell.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}