BIFF 2016

The Altruism Revolution

2015 • 1t 30m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Altruism Revolution
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Sylvie Gilman, Thierry Vincent de Lestrade
Foto
Thierry Vincent de Lestrade
Produsent
Jean-Pierre Devorsine
Meg, meg, meg – eller?

Det mangler ikke på teorier som hevder at egoisme er selve nøkkelen til å forklare samtlige av menneskets handlinger og valg. Samtidig finnes det grunnleggende biologiske faktorer som gjør at vi mennesker tjener på å være altruister fremfor egoister. Nyere forskning fra så vidt forskjellige fagområder som statsvitenskap, psykologi, sosiologi og økonomi viser nemlig at det er behov for å se med nye øyne på hvilken formålstjenlig og universal drivkraft egoismen egentlig er.

Den bestselgende forfatteren Matthieu Ricard fronter en bevegelse som ser samarbeid mellom mennesker som løsningen på en rekke globale utfordringer. THE ALTRUISM REVOLUTION går dypere inn i de vitenskapelige årsakene til behovet for et samfunn med mer samarbeid og omtanke for hverandre, framfor systemer som baserer seg på at vi alle kun tenker på oss selv. Dokumentaren tar oss med på en tverrfaglig reise, og fremmer oppløftende forskningsresultater om hvordan menneskesinnet fungerer.

Regi

Sylvie Gilman (Frankrike), Thierry de Lestrade (Frankrike, 1963) Felles filmografi: LA BELLE ÉCHAPPÉE (2014), LE JEÛNE, UNE NOUVELLE THÉRAPIE? (2012), MÂLES EN PÉRIL (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}