BIFF 2012

The Art of Yodeling

2012 • 0t 59m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kunsten å jodle
Regi
Eivind Tolås
Å leva det er å jodla.

Duoen Polkabjørn og Kleine Heine har mot alle – og da mener vi alle – odds klart å bli et av Norges mest populære underholdningsband med jodling og trekkspill som virkemiddel. Noen husker kanskje at de var med som oppvarmingsband på avslutningsturneen til a-ha? Den usannsynlige suksessen bare måtte dokumenteres, og THE ART OF YODELING gir oss litt mer svar på hvordan det hele gikk til.

De to vennene Bjørn Tomren og Heine Bugge kommer fra Romsdalen – også kalt Norges Tyrol, ifølge en av deres hits – og da de flyttet til Bergen tok de med seg sin musikalske arv og opptrådte for et månebedottent publikum som bare vokste og vokste. Filmen får frem humoren og musikkgleden til den utrolige jodleren og vokalisten og hans virtuose og sjarmerende makker på trekkspill. Vi følger dem på turné rundt om i verden, der de synger og spiller fletta av den mest garvede østerriker. Og ikke minst – vi får svar på om Polkabjørn til slutt får møte sitt store idol Franzl Lang.

Regi

EIVIND TOLÅS har lang erfaring som regissør, manusforfatter og produsent for Flimmerfilm. Han har laget flere dokumentarfilmer og også arbeidet med kortfilm, blant annet som medregissør på LOVE IS THE LAW, som ble vist i konkurranseprogrammet i Cannes i 2003.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}