BIFF 2011

The Artist

2011 • 1t 41m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Artist
Språk
Stumfilm
Regi
Michel Hazanavicius
Manus
Michel Hazanavicius
Foto
Guillaume Schiffman
Stumfilm? Kødder du med meg?

Denne franske (!) filmen tok Cannes med storm i år og var en større snakkis enn selveste Gullpalmevinneren TREE OF LIFE. Jean Dujardin vant sågar pris for Beste mannlige hovedrolle. For oss er THE ARTIST den selvskrevne åpningsfilmen på BIFF. Vi befinner oss i Hollywood i 1927. George Valentin er den store superstjernen i stumfilmverdenen og elskes av et stort publikum verden over. Han styrer studioets mektige produsenter og kan velge og vrake i manuskripter. Ved en tilfeldighet møter han Peppy Miller, et totalt uskrevent blad som skuespiller, hun er nærmest for statist å regne. Deres felles skjebne forsegles og unge Peppys karriere er på vei mot stjernene.

FIlmen er intelligent og lekende laget på en måte som stiller vårt jubileumsprogram i et rikt lys og den vil få deg i feststemning til åpningsfesten like etter. Her – mer enn noen gang – kan vi uttrykke ”Bon Cinéma!”

Regi

Michel Hazanavicius er en fransk regissør, produsent og manusforfatter, og er kjent for spionfilmparodiene OSS 117, med Jean Dujardin i hovedrollen. Dujardin spiller også i THE ARTIST, og rollen ga ham prisen for beste skuespiller i Cannes. Filmen ble også nominert til Gullpalmen på samme festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}