BIFF 2008

The Assembly

2007 • 2t 02m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ji jie hao
Regi
Feng Xiaofeng
En episk krigsfilm om Den lange marsjen og kameratskap – blottet for propaganda

THE ASSEMBLY ble i fjor filmen kinesere gikk mann av huse for å se på kino – og det i et land hvor folk i stor grad velger å se film på piratkopierte DVD-er. THE ASSEMBLY er på mange måter det kinesiske motstykket til Steven Spielbergs REDD MENIG RYAN. Den balanserer perfekt mellom å være en episk krigsfilm med storslåtte kampscener og et hjerteskjærende drama om falne kamerater. Filmen klarer samtidig å rette en god del kritikk mot Folkerepublikken Kinas behandling av soldater som falt i revolusjonkampene – og det innenfor det statskontrollerte og sensurbelagte filmsystemet.

Historien kretser omkring den unge kapteinen Gu, som får i oppdrag av den kommunistiske kompaniledelsen å lede en liten tropp soldater mot en bataljon angripende nasjonalister. De må greie å holde fienden i sjakk lenge nok til at resten av kompaniet kan trekke seg tilbake i sikkerhet og fortsette kampen.

THE ASSEMBLY er et sterkt episk krigsdrama som tar seg tid til å fortelle om menneskene både under og etter den kinesiske revolusjonen, samtidig som den leverer briljante actionscener.

Regi

Feng Xiaogang er født i Beijing i 1958. I motsetning til mange av sine regissørkollegaer i Kina, gikk han ikke på det kinesiske filmakademiet, men begynte karrieren sin innenfor TV. Som regissør er han mest kjent for TV-serien BEJINGERS IN NEW YORK og den veldig populære spillefilmen THE BANQUET. I 2004 ble han av magasinet Buisness Week utnevnt til en av få "Asian Stars of 2004" man måtte holde øye med. THE ASSEMBLY er hans ellevte film som regissør og var en kassasuksess uten like i Kina.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}