BIFF 2008

The Atom Smashers

2008 • 1t 25m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Atom Smashers
Regi
Clayton Brown & Monica Ross
Partikler kolliderer og verdensbildet endres. Men hvorfor fins egentlig masse?

"Hvorfor finnes det noe istedetfor ingenting?" – dette er problemstillingen dagens partikkelfysikere jobber med. Ikke overraskende betegnes arbeidet deres ofte som eksperimentelt. På leting etter hva det er som forårsaker masse, akselererer de partikler tett opp mot lysets hastighet og lar dem kollidere mot hverandre. Håpet er å kunne reversere 13,7 milliarder års utvikling og sitte igjen med de elementære bestanddeler.

CERN har ikke monopol på partikkelakseleratorer, bare på oppmerksomhet. Tevatron er en amerikansk lillebror til den mye omtalte kjempen i Genève, og har i en årrekke bidratt til å utvide vår forståelse av universet. THE ATOM SMASHERS bygges rundt intervjuer med ledende forskere ved dette prosjektet. Med åpningen av CERNs nye akselerator som bakteppe, forklarer filmen hva som skjer i de enorme tunnelene og viser hvordan noe som de færreste vet hva er, har påvirket vår hverdag og hele vårt verdensbilde.

Regi

Clayton Brown jobber med musikk og dokumentar- og spillefilmer. Han er født i Kansas City, Missouri, og er, som Ross, utdannet i film ved Northwestern. Han underviser nå ved samme universitet i filmproduksjon. Hans forrige film, GALILEO'S GRAVE, mottok en pris fra IFP/Chicago Production Fund.

Monica Ross er dramatiker og filmskaper, født i Milwaukee, Wisconsin. Flere av stykkene hennes er utgitt og satt opp i hjemlandet, og kortfilmene hennes har vært vist i flere land. Hun har utdannelse innen film fra Northwestern University, og jobber blant annet som instruktør ved The Arizona Women's Theatre Company.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}