BIFF 2012

The Betrayal

2011 • 1t 04m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Betrayal
Regi
Karen Winther
Blitzkrieg.

Karen Winther vokste opp med å gå på butikken for å kjøpe øl til sin mor, og ble vant til å rømme leiligheten om nettene. Som tenåring ble hun tatt hånd om av barnevernet, og deretter fant hun raskt veien til Blitz-miljøet i Oslo. Men det var noe hennes venner på Blitzhuset ikke visste.. Halvannet tiår senere oppsøker hun sine gamle venner for å forsøke å komme til bunns i hvorfor hun gjorde som hun gjorde – og for å si unnskyld.

THE BETRAYAL er en dokumentarfilm om et menneske med en fortid hvor grensene mellom private problemer og store politiske og ideologiske motsetninger viskes ut, noe som får konsekvenser for langt flere enn hovedpersonen selv. Med dette dokumentariske selvportrettet, har Karen Winther både laget en gripende personlig historie og et viktig tidsdokument fra det norske nittitallet.

Regi

KAREN WINTHER har en bachelor i dokumentarfilmregi fra Høgskolen i Lillehammer og har i flere år jobbet som TV-regissør. Hun debuterte i 2009 med dokumentaren ROCK HEART BEJING hvor hun fulgte vokalisten i det kinesiske punkbandet The Subs. Med THE BETRAYAL (2011) har hun fullført sin master i dokumentarfilmregi ved National Film & Television School i Storbritannia. Filmen vant prisen for beste studentdokumentar på IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) i 2011.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}