BIFF 2011

The Big Fix

2011 • 1t 52m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Big Fix
Regi
Joshua Tickell & Rebecca Harrell Tickell
Oljekatastrofen er ikke over

THE BIG FIX er en dokumentar om hvor ille det kan gå når mennesker blir overmodige: Regissør Joshua Tickell forteller historien om oljeindustrien i USA og verden forøvrig, med vekt på fjorårets katastrofale oljeutslipp i Mexicogulfen. Media sluttet etter hvert å rapportere, og politikerne friskmeldte strendene og fiskesonene, men de langsiktige konsekvensene kunne man ennå ikke overskue.

Joshua og hans kone Rebecca Tickell prater med forskere, politikere, miljøaktivister og mennesker som bor i nærområdene og er berørt av oljen, og de farlige kjemikaliene BP har sprøytet ut for å håndtere den. Med seg har de Peter Fonda. Det felles refrenget er at BP ikke har gjort jobben sin, men Tickell går lenger enn dette: for ham er katastrofen et symptom på et samfunn som er gjennomsyret av korrupsjon og profesjonell lobbyisme i en nasjon hvor oljeindustrien kontrollerer politikerne.

Regi

Joshua Tickell er foredragsholder, forfatter, miljøentusiast og filmskaper. Han har skrevet bøkene "From the Fryer to the Fuel Tank" og "Biodiesel America: How to Free America From Oil and Make Money with Alternative Fuel", som begge handler om hvordan man kan klare seg med andre ressurser enn olje. Han debuterte som regissør i 2008 med dokumentaren FIELDS OF FUEL, og har siden regissert en håndfull dokumentarer med lignende tematikk. I 2012 kommer hans seneste dokumentar HOT, RICH AND GREEN.

Rebecca Harrell Tickell er Joshuas kone og medregissør. Hun har regissert THE BIG FIX (2011), FREEDOM (2011) og HOT, RICH AND GREEN (2012) i samarbeid med Joshua, og har ellers vært produsent for alle filmene hans. Hun har tidligere vært skuespiller.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}