BIFF 2010

The Bill Hicks Story

2009 • 1t 42m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Bill Hicks Story
Regi
Matt Harlock & Paul Thomas
Humor på alvor

Marcuse er motsagt, assimilert og glemt. Marx er blitt sosialdemokrat. Jan Eggum er Jan Eggum, og Jesus er passé. Med mindre man har planer om å sprenge seg selv i luften, ser det mørkt ut for motstanderen av Maskinen. Bill Hicks skjønte dette, og fant en omvei: Kombiner filosofien din med vitser om tissefanter. Da han døde i en alder av 32 år i 1994, hadde han brukt den voksne halvdelen av livet sitt til å formidle følgende enkle paradoks: Du har rett og alle andre tar feil. Samtidig fikk han folk til å le høyt og mye. Han er mest kjent for sine groviser, hvilket er greit nok, om enn noe upresist. Hicks' opptredener var både i form og innhold hemningsløse, tidvis grensesprengende, langt utover det ren banning og prat om kroppsvæske kan oppnå. Han var uten filter og stod utenfor tempelet, en passelig skadeskutt profet for vår tid. Den første helhetlige dokumentaren om mannen gir en god innføring i det som betød noe for Hicks: Latter, kjærlighet og sannhet.

Regi

Matt Harlock har tidligere regissert TV-produksjoner for en rekke TV-kanaler, blant dem Channel 4, HBO og Sky. Han har mottatt priser for disse fra Film London, TCM og Manhattan kortfilmfestival. Harlock var initiativtaker til en offisiell Bill Hicks Tribute Night i London, og kom dermed i kontakt med Hicks' familie. THE BILL HICKS STORY er et resulatat av disse bekjentskapene.

Paul Thomas utdannet seg til arkitekt før han vendte karriereblikket mot TV. Han har jobbet som produsent og regissør for BBC Entertainment, samt flere andre produksjonsselskap. Han var i to år ansvarlig for animasjon hos Channel 4, noe som kom godt med i produksjonen av denne dokumentaren.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}