BIFF 2011

The Black Power Mixtape 1967-1975

2011 • 1t 40m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Black Power Mixtape 1967-1975
Regi
Göran Olsson
Svensk fjernsyn gjør et dypdykk i moderne amerikansk historie

THE BLACK POWER MIXTAPE 1967-1975 tar for seg en skammelig periode i amerikansk historie. Filmen starter med en kjent tale fra Stokely Carmichael, aktivist og tidligere leder av SNCC, hvor han motsetter seg Martin Luther Kings tese om å møte de umenneskelige forholdene afroamerikanere opplever hver dag med ikke-vold. I samme periode var svensk fjernsyn i USA flere ganger for å møte kjente militante Black Panther-ledere. De snakket med Angela Davis i fengsel, intervjuet Eldridge Cleaver i Algerie, og møtte en ung Louis Farrakhan, som snakket om viktigheten av gudfryktighet for å samle afroamerikanerne. Det hele er akkompagnert av musikk fra The Roots.

40 år gamle opptak fra svenske fjernsynsreportasjer utgjør grunnmuren til denne dokumentaren om framveksten av borgerrettighetsorganisasjoner i USA på 60-tallet. Regissør Göran Olsson har saumfart fjernsynsklipp fra 1967 til 1975 og gitt dem en overhaling med nye intervjuer med afroamerikanske artister, aktivister, forskere og flere av de medvirkende i de opprinnelige opptakene.

Regi

Göran Olsson er en svensk dokumentarfilmskaper. Hans første dokumentar FUCK YOU, FUCK YOU VERY MUCH (1998), som han også var produsent for, handlet om den omdiskuterte svenske hip-hopartisten Leila K. Senere har han laget dokumentaren AM I BLACK ENOUGH FOR YOU (2009), om musikkscenen og rasemessige forhold i Philadelphia. Han har i tillegg vært produsent for en rekke øvrige dokumentarer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}