BIFF 2005

The Boys of Baraka

2005 • 1t 24m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Boys of Baraka
Regi
Rachel Grady & Heidi Ewing
Ungdommer uten håp gis en ny sjanse når de blir sendt til Afrika

Dagens Baltimore er hardt rammet av kriminalitet og fattigdom. Dopsalg og gatevold skjer åpenlyst, og de svarte er særlig utsatt. 76% av svarte gutter fullfører aldri high school, og halvparten havner i fengsel. Fra denne høyrisikogruppen rekrutterer skolerådgiver Mavis Jackson tjue gutter til å være med på et helt spesielt undervisningsopplegg. De får anledning til å tilbringe de neste to årene på skolen Baraka i Kenya. Istedenfor fjernsyn, gameboy og junkfood får ungdommene en hverdag fylt med gymnastikk, streng disiplin, lange fotturer og et solid undervisningstilbud. 

THE BOYS OF BARAKA følger fire av guttene som reiser til Kenya. De er skeptiske i starten, men kommer raskt inn i den nye hverdagen. Etterhvert begynner de å verdsette muligheten de har fått til å komme seg vekk fra kriminaliteten de er vokst opp med. Dessverre blir skolen stengt på grunn av uroligheter i Kenya, og guttene blir dermed sendt tilbake til gatene i Baltimore.

Regi

Heidi Ewing har produsert og regissert dokumentarer for en rekke fjernsynskanaler, deriblant Discovery Channel og VH1. Hun har nylig laget en film om samfunnskritikeren og fredsprisnominerte Oswaldo Paya og hans kamp for en demokratisk reform på Cuba.

Rachel Grady var først utdannet som privatetterforsker, men hun omskolerte seg og ble filmskaper. Hun har produsert og regissert dokumentarer for ulike fjernsynskanaler. Hennes siste produksjon er TX, en dokumentar i åtte deler som i sin helhet er tatt opp i et rehabiliteringssenter for narkomane på New Jersey.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}