BIFF 2006

THE BRIDGE

2006 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Bridge
Regi
Eric Steel
Mange tar livet av seg på Golden Gate Bridge i San Francisco. Denne filmen endrer deg som tilskuer

En rekke kitere oppsøker daglig området rundt Golden Gate Bridge i San Francisco på grunn av vindforholdene og den flotte beliggenheten. Flere av dem har imidlertid også fått med seg et ubehagelig aspekt ved broen: de mange selvmordskandidatene som klatrer over rekkverket og slipper seg utover kanten.

Golden Gate Bridge er det stedet i verden der flest mennesker tar livet av seg. THE BRIDGE handler om et lite knippe av dem, og om én som overlevde det 67 meter lange fallet. Filmskaperne filmet broen i dagslys fra to forskjellige opptakssteder gjennom hele 2004. Slik festet de nesten alle årets 24 selvmord til film, og fikk avverget enda flere. Foruten et knippe av disse svært ubehagelige opptakene består dokumentaren av intervjuer med selvmordsofrenes venner og familie. THE BRIDGE er fri for eksperter med sosiologiske forklaringer på selvmord – filmen er først og fremst en respektfull og gripende fortelling om dem som endte livene sine ved broen.

Regi

Etter å ha studert ved Yale, har Eric Steel produsert filmer som Alan Parkers ANGELA'S ASHES (1999), Martin Scorseses BRINGING OUT THE DEAD (1999) og John Singletons SHAFT (2000). THE BRIDGE er regidebuten hans.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}