BIFF 2005

The Brooklyn Connection

2004 • 0t 53m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
De Brooklyn Connectie
Regi
Klaartje Quirijns
Kan du se forskjell på en frihetsforkjemper og en terrorist?

Konflikten i Kosovo er langt fra over. Etter at FN grep inn i borgerkrigen mellom albanerne og serberne i 1999, har det hersket en skjør våpenhvile. Serberne prøver å avvæpne kosovo-albanerne for å oppnå stabilitet, men avvæpningen har ikke ført fram. THE BROOKLYN CONNECTION tar en titt på hvor våpnene i Kosovo kommer fra. Vi møter Florin Krasniqi, en albansk immigrant som driver et taktekkingsfirma i Brooklyn, New York. I løpet av borgerkrigen fra 1997-99 samlet han inn millioner av dollar fra det albanske miljøet i USA. For disse kjøpte han våpen som ble smuglet inn i Kosovo. Nå har Krasniqi igjen gått inn i en storstilt kampanje for å finansiere nye geriljastyrker i Kosovo.

THE BROOKLYN CONNECTION er en interessant dokumentar om hvordan kriger kan finansieres. Den demonstrerer dessuten i klartekst hvor liberal våpenlovene i USA er. I dette tilfellet blir de lovlig kjøpte våpnene fra USA direkte brukt mot FNs styrker.

Regi

Klaartje Quirijns vokste opp i Nederland og har arbeidet som regissør og produsent for de ledende offentlige fjernsynskanalene i hjemlandet (VPRO, IKON og NPS). Quirijns flyttet til New York i 1999, men har fortsatt å jobbe for nederlandsk radio og fjernsyn. Hennes siste film før THE BROOKLYN CONNECTION var BROOKLYN DODGERS, om det legendariske baseball-laget med samme navn. Hun arbeider for tiden med den helaftens dokumentaren ON THE COUCH, som handler om psykoterapi i New York.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}