BIFF 2007

The Bubble

2006 • 1t 57m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Bubble
Regi
Eytan Fox
Sex og singelliv i Tel Aviv

Tel Aviv er en by midt i et land fylt av strid og konflikt, uten at den ser ut til å legge særlig merke til det. Israelere kaller byen for «The Bubble», og denne filmen er et helhjertet forsøk på å få boblen til å sprekke. Vi får innblikk i skjebnene til flere unge mennesker som blir konfrontert med motsetninger både på den kulturelle og seksuelle fronten. Palestineren Ashraf holdes skjult hos tre israelere, men hvor lenge vil det vare? Ashraf snur livet deres på hodet.

Filmens åpenhet om seksualitet har skapt mye oppstandelse i hjemlandet, særlig på grunn av den homofile arabiske karakteren Ashraf. Dette er sjelden vare fra Midtøsten, og filmen er ikke redd for å ta et ærlig oppgjør med de mange fordommene som eksisterer mot homofile og palestinere i Israel. Dette er Romeo og Julie for viderekomne, uten at man trenger å ha en grad i midtøstenstudier av den grunn.

Regi

Født i 1964 i New York, men vokste opp i Jerusalem. Er åpent homofil og har laget mange filmer som handler om homofiles skjebner i Israel, som det romantiske dramaet YOSSI & JAGGER (2002) om forholdet mellom to soldater. Han bruker ofte elementer fra sitt eget liv i filmene sine, som sin erfaring fra militæret og hans bakgrunn som danser. Han er en av få israelske regissører som har slått gjennom i utlandet, og har laget noen av de største kassasuksessene i Israel gjennom tidene. Han skriver ofte film med sin partner, Gal Uchovsky.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}