BIFF 2011

The Camera that Changed the World

2011 • 0t 59m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Camera that Changed the World
Regi
Mandy Chang
Bak kameraet

Rundt 1960 ble en ny form for dokumentarfilm født – en ny mobilitet og nærhet i filmstilen gjorde at virkeligheten stod fram i all sin umiddelbare livfullhet. I Frankrike ble den nye stilen kjent som Cinéma Vérité, mens den i Amerika fikk navnet Direct Cinema. THE CAMERA THAT CHANGED THE WORLD viser oss hvordan dette filmhistoriske vendepunktet ikke bare var et uttrykk for nye kunstneriske idealer og sosiale strømninger, men også for en teknologisk revolusjon. Først da 50-tallets tunge og stasjonære kameraer ble erstattet av små, lette og håndholdte kameraer kunne visjonene til filmskapere som Jean Rouch, Robert Drew og D. A. Pennebaker realiseres.

I THE CAMERA THAT CHANGED THE WORLD får vi både et innblikk i innspillingen av en rekke klassiske dokumentarfilmer og i ingeniørkunsten som muliggjorde de nye innspillingsmetodene. Virkeligheten var ikke lenger noe som måtte arrangeres foran et oppstilt kamera, men noe filmskaperne fulgte etter – med kameraet på skulderen.

Regi

Mandy Chang er en erfaren filmskaper med hovedfokus på kunstdokumentarer. Tidligere arbeider inkluderer STATE OF TEXAS (2004) og den prisbelønnede THE MONA LISA CURSE (2008).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}