BIFF 2014

The Case Against 8

2014 • 1t 52m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Case Against 8
Språk
Engelsk
Undertekster
Norsk
Regi
Ben Cotner, Ryan White
Manus
Ben Cotner, Ryan White
Foto
Joe Anderson
Produsent
Ben Cotner, Ryan White
Den høyeste rett til kjærlighet

Mot slutten av 2008 fikk de kristenkonservative lobbyistene i California presset gjennom en lov som gjorde det ulovlig for par av samme kjønn å gifte seg. Dette skjedde kun seks måneder etter at ekteskap mellom to menn eller to kvinner ble legalisert i delstaten. I THE CASE AGAINST 8 følger vi to homofile par som ikke vil la sin kjærlighet begrenses av flertallets diktatur eller de konservatives mektige lobbyapparater. Med seg på laget har de to stjerneadvokater - en uventet allianse mellom to advokater fra den liberale og konservative siden i amerikansk politikk, som tidligere kjempet på hver sin side i rettssaken Bush vs. Gore etter valget i 2000.

Vi får være med på den fem år lange utviklingen av deres rettssak fra den spede start til de får sin sak tatt opp i høyesterett. THE CASE AGAINST 8 er en bejublet dokumentar som mottok prisen for beste regi under Sundance Film Festival og publikumsprisen fra South by Southwest i Austin.

Regi

Ben Cotner (USA) og Ryan White (USA). THE CASE AGAINST 8 er Cotners debut. Whites filmografi: GOOD OL' FREDA (2013), PELADA (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}