BIFF 2021

The Caviar Connection

2021 • 1t 44m • Frankrike

89 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
aserbajdsjansk/engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Benoit Bringer
Manus
Benoit Bringer, Laurent Richard
Foto
Mathias Denizo, Christophe Astruc, Christophe Barreyre
Produsent
Laurent Richard
Demokrati til salgs

Hva skal til for å holde på makten i et diktatur? Ifølge denne forstyrrende dokumentaren er svaret målrettet imagebygging og enorme bestikkelser. Med utgangspunkt i journalisten Khadija Ismayilovas oppgjør med den aserbajdsjanske presidenten og hans familiedynasti, ser denne filmen nærmere på hvordan Aserbajdsjan og diktaturer som Turkmenistan og Usbekistan bruker rikdommen fra den kaspiske oljen til å legitimere seg selv i verdenssamfunnets øyne – inkludert hos Thorbjørn Jaglands Europaråd. Ved å hyre inn verdensberømte popstjerner og skuespillere, være vertskap for storslåtte arrangementer og bestikke diplomater og observatører med overdådige gaver, tar disse statene i bruk et av de eldste triksene i boka: Brød og sirkus.

Den franske journalisten og dokumentarfilmskaperen Benoît Bringer var en del av det Pulitzer-prisvinnende teamet som offentliggjorde Panama-dokumentene. Med THE CAVIAR CONNECTION gir han oss en påminnelse om hvor lett vi lar oss påvirke av pomp og prakt, og hvor sårbart demokratiet egentlig er.

Regi

Benoît Bringer (Frankrike) Filmografi: THE CARNIVORE’S DILEMMA (2018), PANAMA PAPERS: THE HOLD-UP OF THE CENTURY (2016), PRIMAIRES AU PS, L'IMPROBABLE SCÉNARIO (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}