BIFF 2000

The Cell

2000 • 1t 49m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Cell
Språk
Engelsk
Regi
Tarsem Singh
Manus
Mark Protosevich
Foto
Paul Laufer
Produsent
Julio Caro, Eric McLeod
Møt Carl Stargher, en mann så plaget av demoner at han dreper unge kvinner ved å drukne dem langsomt i The Cell. Dette morbide kammeret i en bortgjemt låve skal snart avsløres av FBI.Når Stargher blir tatt, er han mentalt forsvunnet i sin egen verden. Uten kontakt med seriemorderen blir det umulig for FBI å spore opp hans siste offer, som ikke aner at en langsom og pinefull død venter om få timer.
Barneterapeuten Catherine Deane (Jennifer Lopez) er politiets eneste håp. Hun er spesialist i å hjelpe pasienter ved å "møte dem" i underbevisstheten. Motvillig begynner hun reisen inn i Carl Starghers vridde verden. Der møter hun sinnbilder som kan merke henne for livet. Men hun har ikke noe valg. Snart står vannet høyt i The Cell...


Fra R.E.M. til Odd Nerdrum
Den prisbelønte reklame- og musikkvideoregissøren Tarsem Singh har fått mer oppmerksomhet for sin debutfilm enn han kunne forvente. "The Cell" har vakt debatt i USA med sin rystende reise inn i sinnet til en seriemorder. Det er heller ikke tilfeldig hvis du tenker på Odd Nerdrum når du ser Tarsems grusomme, men slående vakre bilder. Den norske maleren var en av inspirasjonskildene da Tarsem skulle skape sin visjon om hvilke syner som dannes i et sykt sinn.
- Jeg fikk ideen av et maleri som jeg så hjemme hos David Bowie, sa Tarsem til Dagsavisen under Venezia-festivalen i høst. Han er imidlertid redd for å definere alle referansene sine. Da er ikke tyveri langt unna. Tarsem velger å se på alle inspirasjonskildene som en eneste stor floke.

Det var musikkvideoen "Losing My Religion" for R.E.M. som ga Tarsem opprykk til førstedivisjon blant verdens reklame- og musikkvideoregissører. Han har en mengde prestisjetunge reklameoppdrag bak seg, og erfaringen stemmer godt med hva Hollywood ønsker seg i dag. Det er fordi reklameregissører har "erfaring fra store produksjoner og kan bruke høye pengesummer på en ansvarlig måte," sa Tarsem til Dagsavisen.


Jennifer Lopez
(Catherine Deane)
Karrieren til Jennifer Lopez har vært en stor opptur de siste årene. Tittelrollen som latinpopstjernen "Selina" (1997) høstet ros blant kritikerne. Lopez overbeviste også mot George Clooney i "Utenfor rekkevidde" (1998), Steven Soderberghs filmatisering av Elmore Leonards roman. Parallelt med innsatsen på lerretet har hun hatt suksess som popartist. Debutalbumet "On the 6" (1999) har solgt mer enn tre millioner eksemplarer og blitt nominert til en Grammy-pris.

Regi

Tarsem Singh
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}