BIFF 2006

THE CEMETERY CLUB

2006 • 1t 30m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Cemetery Club
Regi
Tali Shemesh
På en gravplass på en høyde i Jerusalem diskutererer eldre livet, filosofi og andre sublime tema

Hver lørdag morgen møtes en gruppe eldre menn og kvinner på en gravplass på en høyde over Jerusalem for å diskutere livet, filosofi og andre sublime tema. Disse er blant de siste gjenlevende av Holocaust-generasjonen. I vår belysning av emnet "Israel: angst og mentalitet" tar vi opp problemstillingen om hva det gjør med et helt folkeslag at det føler seg truet av fiender på alle sider i nåtiden – og også selvsagt bakover i en spesielt tung forfølgelseshistorikk. 

Dokumentarfilmskaperen Tali Shemesh har fulgt medlemmene av denne jødiske gruppen med tilnavnet "Akademiet" i hele fem år. Hun fokuserer på Lena og Minia og deres familiehemmeligheter – de er henholdsvis regissørens bestemor og grandtante. Nettopp dette fører til at filmen får spesielt nærhet til hovedpersonene, deres konflikt dem imellom og deres hjemsøkte fortid. THE CEMETERY CLUB er blitt et rørende, intimt og stundom vittig portrett av Holocaust-generasjonen.

Regi

Tali Shemesh er født i Jerusalem i 1969. Hun er utdannet fra Sam Spiegel Jerusalem Film og Television School mellom 1990 og 1994. THE CEMETERY CLUB har vunnet en rekke priser allerede. Tali har bak seg dokumentarfilmene WHITE GOLD BLACK LABOR (04), TV DREAMS (01), MISS FAT & BEAUTIFUL (98). TO BE A QUEEN er hennes fiksjonsfilm fra 1994.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}