BIFF 2014

The Circle

2014 • 1t 42m • Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Der Kreis
Språk
Fransk/Tysk
Undertekster
Engelsk
Regi
Stefan Haupt
Manus
Stefan Haupt
Foto
Tobias Dengler
Produsent
Ivan Madeo, Urs Frey
Varmt portrett fra en forbudstid

Det sveitsiske magasinet «Der Kreis» ble grunnlagt i 1932, og fram til det gikk inn i 1967, gikk det også under navn som «Schweizerisches Freundschaftsbanner» og «Menschenrecht». Det som startet som et magasin for lesbiske, utviklet seg etter hvert til et homoblad som på tross av sitt beskjedne opplag, spredte seg gjennom både Europa og USA. «Der Kreis» var den eneste homopublikasjonen som kom ut i Europa under Den andre verdenskrig, og det er særlig denne perioden som Stefan Haupt tar for seg i sin uimotståelige og utradisjonelle film THE CIRCLE.

I filmen blander Haupt dramatiseringer av de viktigste og mest tumultuøse periodene i bladets historie med intervjuer med flere av de sentrale aktørene. Resultatet er en film som hopper fra dramatiske scener med prikkfri tidskoloritt, til nåtidskommentarer fra personene rollefigurene er basert på. Ved å blande disse to svært ulike tilnærmingene, har Haupt laget en både utradisjonell og innsiktsfull skildring av en underbelyst del av homokampens historie.

Regi

Stefan Haupt (Sveits, 1961) Filmografi: SAGRADA - EL MISTERI DE LA CREACIÓ (2012), HOW ABOUT LOVE (2010), EIN LIED FÜR ARGYRIS (2006), DOWNTOWN SWITZERLAND (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}