I THE CONGRESS blir publikum vitne til en dystopisk fremtids..." /> I THE CONGRESS blir publikum vitne til en dystopisk fremtids..."/> I THE CONGRESS blir publikum vitne til en dystopisk fremtids...">
BIFF 2013

The Congress

2013 • 2t 02m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The Congress
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Ari Folman
Manus
Ari Folman
Foto
Michal Englert
Produsent
Diana Elbaum/David Grumbach/Eitan Mansuri/Jeremiah Samuels
Hva skjer når grensen mellom fiksjon og virkelighet forsvinner?

Den middelaldrende skuespilleren Robin Wright var en gang ung og lovende, men tilbudene om filmroller er blitt færre med årene. Alt endrer seg når hun får en uventet forespørsel fra Miramax Studios. De vil scanne kroppen hennes og kjøpe rettighetene til hennes livshistorie. De ønsker å gjenskape den unge, vakre Robin digitalt og gjøre henne til en stjerne, noe den virkelige Robin aldri ble. Hun blir tilbudt en stor sum penger, men må love å aldri noensinne opptre offentlig igjen. Hun går etter hvert med på det, og verden slik vi kjenner den vil aldri bli den samme.

I THE CONGRESS blir publikum vitne til en dystopisk fremtidsvisjon hvor den virtuelle verden overtar den virkelige, og hvor hvem som helst kan skape ulike versjoner av seg selv digitalt. Spillet mellom fiksjon og virkelighet foregår på flere plan, og understrekes blant annet ved at skuespiller Robin Wright gestalter rollen som seg selv. THE CONGRESS er en svimlende animert filmopplevelse, og en reise inn i en fremtid som ikke lenger virker særlig fjern.

Regi

ARI FOLMAN har arbeidet som manusforfatter, produsent og skuespiller for både film og fjernsyn. Den prisbelønte filmen WALTZ WITH BASHIR (2008) ble Folmans internasjonale gjennombrudd som manusforfatter og regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}