BIFF 2018

The Dawn Wall

2017 • 1t 40m • Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Regi
Josh Lowell, Peter Mortimer
Foto
Brett Lowell
Produsent
Josh Lowell, Peter Mortimer, Philipp Manderla
Har du høydeskrekk?

I 2015 utførte amerikanerne Tommy Caldwell og Kevin Jorgeson det mest vanvittige friklatringsstuntet som noensinne var blitt utført, da de bestemte seg for å  bestige The Dawn Wall, den kilometerlange klippen i Yosemite Valley som fram til da var regnet som umulig å overvinne. I den svimlende dokumentaren THE DAWN WALL befinner vi oss i fjellsiden med de to fryktløse atletene, og får et intimt – og ikke minst halsbrekkende – innblikk i deres unike vågestykket.

Samtidig viser THE DAWN WALL oss at Caldwell og Jorgesons ekspedisjon er langt mer enn bare et dumdristig stunt. Gjennom intervjuer med klatrerne og menneskene rundt dem, blir det klart at den vertikale reisen har påtatt seg en metaforisk verdi for Caldwell, som har vært gjennom mye motgang i livet. Slik blir THE DAWN WALL ikke bare en uhyre spennende dokumentasjon av mot og overmot, men også en nærstudie i menneskets evne til å reise seg fra de dypeste avgrunner.

Regi

Josh Lowell (USA), Peter Mortimer (USA, 1974) Filmer i utvalg: Lowell og Mortimer har blant annet regissert en rekke REEL ROCK-dokumentarer (2010-2017) sammen, og de laget også VALLEY UPRISING (2014) sammen med Nick Rosen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}