BIFF 2020

The Dilemma of Desire

2020 • 1t 47m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Maria Finitzo
Foto
Adam Singer, Hillary Bachelder, Keith Walker
Produsent
Maria Finitzo, Diane Quon, Cynthia Kane
Ingen likestilling uten klitoris

Vi lever i en verden som er besatt av kropp og sex, og hvor mediene flommer over av seksualiserte kropper og motiver – men: Vet du hvordan menneskekroppens eneste organ hvis eneste funksjon er nytelse egentlig ser ut? Kunstneren Sophia Wallaces cliteracy-prosjekt gjorde nevroforskeren Stacey Dutton oppmerksom på at hun aldri hadde engang sett en tegning av en klitoris før. I denne samfunnskritiske dokumentaren møter vi også industridesignere og aktivister som arbeider for å endre samfunnets syn på sex og kvinnelig seksualitet.

Mer spesifikt er THE DILEMMA OF DESIRE en film om klitoris – og om de komplekse ringvirkningene av at dette usynliggjorte og misforståtte organet er blitt forvist fra både anatomibøkene og populærkulturen. Ved å gi klitorisen dens rettmessige plass i samfunnet, ønsker kvinnene vi møter i denne dokumentaren å ta et oppgjør med en århundrelang undertrykkelse av kvinnelige perspektiver og sanselige gleder. Dette er en aktivistisk, lærerik og underholdende dokumentar som viser at samfunnsstrukturene starter med underlivet.

På visningen mandag 12. oktober blir det innledning ved Rebecka Lorenzson, leder for bergensredaksjonen i det feministiske tidsskriftet FETT.

Regi

Maria Finitzo (USA) Filmografi: THOSE LEFT BEHIND (2016), IN THE GAME (2014), MY MOTHER’S IDEA (2011), 5 GIRLS (2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}